Thursday, 6 December 2012

BOSAN !

huh ! pejam celik pejam celik dah nak hujung sem dah pun aku kat sini. seriously, aku betol-betol dah tak sabar nak tamatkan semester 7 nih. aku harap aku MAMPU untuk tamatkan sem ni dengan baik. KENAPA? ya Allah..betapa peritnya aku kena habiskan saki-baki hidup aku dalam kolej ni. bukan apa, start dari aku dipindahkan ke kolej Tradewinds ni, memang hidup aku sunyi sangat. masa sem 5 dulu best la sebab dapat roomate yang sangat sempoi.. tapi start dari sem 6 & 7 ni, aku dapat roomate yang tak pernah duduk kat bilik. dia hanya masuk bilik untuk mandi jek, then time siang dia masuk la untuk tido sekejap. malam memang tak pernah tido sini. so? aku dah la tak kenal sapa-sapa kat kolej ni, ngan roomate plak camni.. bosannnnnnn!!!!! korang percaya tak yang aku tak pernah berbual ngan roomate aku? korang percaya tak yang aku tiada nombor telefon dia? selama setahun dok kat sini, aku hanya tahu nama dia & course yang dia ambil. aku ni tak lah kisah sangat sebenarnya, tapi tu la ak sunyi..tambah-tambah lagi,  dengan beban report praktikal & assignment yang tak habis-habis.. uwaaaaaa!! aku tak tahu nak mengadu kat siapa..(kalaulah ada arwah dulu) isk isk :'(



aku sebenarnya agak terkilan apabila ditukarkan ke Tradewinds ni, sebab apa? memnag la kolej ni dekat dengan semua & sangat strategik, tapi..em, ntahlah.. lagipon aku bukannya aktif sangat dengan kebudayaan bagai, aku hanya sebagai emcee sahaja & tak terlibat lagsung dengan mana-mana kelab di PBS. aku tak lah, marah siapa-siapa, tapi aku rasa better tanya aku dulu. sebab coursemate aku & rakan Suksiz aku semua dekat area YAB & Muamalat.. susah tahu x..sebab itu yang aku harus beri keutamaan..



apa-apa pon, aku harap segala pengorbanan yang aku lakukan ini terhadap Universiti BERBALOI !!!
bukan senang sebenarnya apabila 3 kali ditukarkan ke DPP(kolej penginapan) yang berbeza. ia bukan setakat kita kena angkut barang bagai, tapi mental & penyesuaian diri selepas itu yang sangat-sangat penting..>



p/s: di saat ini, aku terlalu merindui ABAH & MAK.. Doakan aku BERJAYA.. >.<



2 comments:

  1. heheh....apa apa pun doa restu dari ibubapa lebih utama

    ReplyDelete
  2. tma kaseh awk..insyaAllah.. :)

    ReplyDelete