Wednesday, 4 January 2012

Adam Adli VS Amalina che Bakri

Assalamualaiikum semua..apa kabar??heheheh..mzti ada di antara korang yg tgh stress exam kan..rileks2..huhu. ndya pon tgh saket pala neh,sbb byk sgt tido..ahakz!!hurmm,lama jugak ndya xupdate blog ndya kan..yala,sjak akhir2 neh, byk gler keja, ngan assgment, exam, then ngan program2 laen.huh! however, ndya mmg xkan lepaskn peluang utk tahu isu2 semasa yg byk sgt m'belenggu pemikiran rakyat Malaysia skrg neh.. now,kita fokus kat 2 org anak siswa n siswi yg tgh meletop2 skrg neh.. iaitu Adam Adli dan Amalina che Bakri..

    1.ADAM ADLI
-okeyh!!ndya yakin la ramai yg dah tahu pasal mamat neh..beliau merupakan seorang pelajar tahun tiga Universiti Perguruan Sultan Idris (Upsi), dan org yg b'tanggungjwb menurunkan bendera berwajah Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak yg menyebabkan dirinya menerima pelbagai ugutan dan liputan meluas media. haaaa, itulah dia..mmg hero la kononnya kan.. ndya tahu darah muda kan,kdg2 xpikir panjang nk wat apa2..semuanya cenderung mengikut owg yg kita suka or idola. mcm yg dia minat,sah2 la Dato Seri Anuwar Ibrahim kannnn(DSAI).

Adam Adli dan konco2nya neh,kononnya nak serahkan memorandum Kebebasan Akademik la kat Menteri. aishhhh,ndya yakin ada di antara mereka pon xtahu apa itu kebebasab akdemik hingga wat 6 tuntutan yg tidak berasas iaitu:




dalam erti kata laen ialah nk mansuhkan AUKU..hurmmm,ndya sebenarnya mmg dr dulu lg nk t'gelak kalu owg nk sgt mansuh AUKU neh..xtau la apa yg nk dimansuhkn sgt.. kalu mansuh pon,apa yg diorg dapat..??
1 soalan la utk diorg... AUKU ni sebenarnya menyekat mahasiswa utk belajar ke atau menyekat mahasiswa utk b'politik..?? kalu sekat b'politik pon,napa..??nk jd Ahli Parlimen? nk jd Y.B..?? ilmu di dada pon belom cukup lg..hurmm..dah la,ndya pon dah malas sebenarnya nk membebel panjang pasal si mamat ni, ndya kira lepas ni, mereka akan tambah lg tuntutan mereka yg ke-7 hingga 10 iaitu:
7. BEBASKAN ADAM ADLI
8. BEBASKAN SAFWAN ANANG
9. BEBASKAN YUYU LUNA
10. BEBASKAN ANUWAR IBRAHIM 901..

hahaahhahhhaha,kan xdak keja namanya tu..hurm..xpasal2 la..bg ndya, kesian sebenarnya kat diorang neh.. yala,kalu xdibuang pon,mesti akan di gantung pengajian yg makan masa bertahun2..ndya yakin la, satu hari nnti  diorg akan menyesal dgn perjuangan mereka sendiri. masa tu barulah mereka tahu langit itu tinggi atau rendah. Anda semua akan jd pemimpin,kami pon akan jd pemimpin, semua org akan jd pemimpin, tp byk lg cara yg kita bley wat kalu nk berjuang.. ni xpasal2 la cari penyakit.  

TO ADAM ADLI-JUST ADMIT UR MISTAKE, PEOPLE WILL FORGIVE U..TRUST ME..


2. AMALINA CHE BAKRI

 seorang wanita yg pernah menggemparka negara dgn kejayaan beliau mempunyai 17 A1 di peringkat SPM. kira dia ni pnah jgk la jd sumber inspirasi aku masa sekolah dulu sbb dia kan sekolah biasa2 jek, bukan sekolah asaram penuh or elit2 laa, even aku xsehebat dia..huhu. then skrg dia telah pun melanjutkan pengajian dia Universiti Edinburgh, Scotland tp apa yg membuatkan nama dia jd panas 2-3 hari neh ttg penyebaran gambar..:




tadaaaaa...!!!^_^. hheheheheh..ni gmba dia masa kecik2 dlu..xpela,mybe korang dah tgk kot gmba2 dia yg daring tu kan..sbenarnya, sbelom dia dpt 17 A1 tu lg, dia mmg cmtu la, pakai tudung on off.. mmg la kat paper byk gmba dia pkai tudung, sbb paper ni nk tunjok contoh yg baek2 jer la.. tp ndya mmg pnah tgk gmba dia yg dia free hair dlu kat majalah mastika xsilap. so, xhairanlah kalu tgk gmba dia yg skrg..mknanya,dia bukanlah kena culture shock or apa..

tp apa yg ndya tgk kat fb or kat blog, punyalah byk caci-maki, sumpah seranah or apa la yg wat kita xsedap nk baca..camtu ke kalu kita nk doakan sesama saudara Islam kita..??ntah2 yg dok mnyumpah tu lg terok... kalu ye pon, berdoa la agar dia bley perbaiki diri, n ameklah benda yg elok..jom kita tgk kejayaan minah neh..> 
http://zul4kulim.blogspot.com/2009/12/nur-amalina-che-bakri.html

bukan itu shj,dia skrg pon dikhabarkn tgh mnyiapkn sebuah buku utk dijadikan rujukan kpd lecturer n students di sana..kita neh..??hado...??huhu..benda2 cmni mmg suka kan korang sebar2,..^_^

p/s:btw, aku yakin mereka berdua di atas sedang menjalani kehidupan dan liku2 sbg seorang yg dewasa, yg xterlepas melakukan kesilapan..sama juga spt aku dan kita-kita semua ..^_^



















4 comments:

  1. nadya..... study2,nk exam nih..sempat lg blogging yer... http://magical-secret.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. hehheheheh..biasa la,amek masa sket..nway, tma kaceh taw coz sudi b'tandang ke blog ndya..i will follow u k..sapa ni ek..??^_^

    ReplyDelete
  3. hahahakk..tq coz follow yer cik kaunselor nadya eva,.. sy magic..jgn lupa bertandang ke tempat magic lg yer..hehe.. (p/s : psg chatbox la sng nk tinggal jejak.. suggest fibox..) peace yaw..!! done follow nadya..

    ReplyDelete
  4. nadya xreti..xtau cmna nak wat..t ndya try okey.. :P

    ReplyDelete